Så gott bröd!

I dag bakade bröd och oj oj oj vilket bröd det blev! Sådär saftigt och mjukt men ändå med mycket goda frön och en krispig yta som jag älskar! Nu är ni allt sugna på att testa va?! Jag ska inte dra ut på det längre, här kommer receptet på Mumsfilibabbalimpan! (Hittade föresten originalreceptet på den här bloggen: pickipicki.se . Kolla in den, den är fantastisk!) 
 
Det här behöver du:
2 dl havregryn
5 dl fullkornsdinkelmjöl
1 dl linfrö
1 dl russin
1 dl grovt hackade nötter (jag tog en blandning av hasselnötter och cashewnötter)
2 tsk bikarbonat
1 nypa havssalt
4 dl naturell yoghurt
3 msk honung
1 st rivet äppel
Blandade frön efter tycke och smak till toppen
 
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla torra ingredienser. Tillsätt sedan yoghurt, honung och det rivna äpplet. Blanda ordentligt! Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i smeten jämt i formen. Grädda längst ner i ugnen i ca 60-80 min. Kolla om brödet är färdigt med hjälp av en sticka! 
 
Låt brödet svalna första stunden i formen och lyft sedan ut brödet ur formen och låt svalna ännu mer. Skär i skivor, bre på smör och njut (Nybakat bröd smakar allra bäst med endast smör!) .
 
 
 
Bara gör det! Okej? Ni kommer inte ångra er! 
 
Maja
 
 
 

Kommentera här: