Vaniljbullar!

Vaniljbullar!! Finns det något mer underbart än doften av en stor laddning nybakade vaniljbullar?! Tror knappast det.. Bakade dessa härom dagen och njöt av både doft och smak! Testa dem, ni med!
 
Det här behöver du:
Deg:
150 g smör
50 g färsk jäst
5 dl mjölk 
1 dl socker
0,5 tsk salt
ca 13 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g smör (rumsvarmt)
1 dl socker
2 msk vaniljsocker
(frivilligt!) En till flera skedar överbliven vaniljkräm (Det blir så himmelsk gott!)
 
1st ägg
Pärlsocker
 
Så här gör du:

Smält smöret och häll i mjölken och värm upp till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll i sockret, tillsätt sedan degvätskan och rör till jästen har löst upp sig. Häll i saltet och vetemjölet lite i taget tills degen nästan lossnar helt från bunken men fortfarande är lite klibbig. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. 
 
Medan degen jäser så blanda ihop alla ingredienser till vaniljfyllningen. Jag blandade ner ca 3-4 msk överbliven vaniljkräm från dagen innan. Det kan verkligen rekomenderas, ju mer vaniljsmak desto mer enligt min mening! 
 
Sätt ugnen på 200 grader. Vänd upp degen på ett mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut delarna till ca 40x30 cm stora plattor och bre på fyllningen. Rulla ihop från långsidan. Skär i ca 2-3 cm breda bitar och placera med snittytan uppåt i muffinsformar. Placera på plåtar och låt jäsa ytterligare i 30 minuter under bakduk. 
 
Pensla bullarna med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. 
 
 
Klart! Försök låta bli dem i 2 minuter så du inte bränner tungan. Sen är det fritt fram att smaka! Helst med ett glas mjölk till! 
 
Maja
 

Kommentera här: