Fredagsmyset i går blev inget mindre än en Apelsinlikör-kladdkaka! Konsistensen blev väldigt lös eftersom likören blev ännu en rinnande komponent, så om du vill ha den lite fastare så tillsätt lite mer mjöl. Men om du inte har något emot en mysigt kladdig kladdkaka så är den bra som den är, enligt det här receptet:
100 g smör/margarin
2,5 dl strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Skal från en apelsin
3 tsk saft från apelsin
4 tsk apelsinlikör
ev. chokladlinser (valfritt)
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull ta av kastrullen från plåten blanda ner ägg och socker. Rör sedan ner övriga ingredienser och blanda till en jämn smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Om du vill pimpa med choklad-linser så ta ut kakan mot slutet av gräddningen, spid över valfria chokladlinser och låt kakan gräddas till sin sluttid. Då hinner chokladen smälta med hamnar på ytan som en dekoration!
Jag tog ut runda delar och gjorde en liten bakelse med grädde och riven choklad.
När den kom ut från ugnen:
Perfekt efterrätt nu till hösten, lite murriga smaker! Men servera gärna med grädde, för att lätta upp det lite!
/Maja