Nutellagömmor

Happy worldnutelladay kära vänner! Om inte denna dagen får en att vilja experimentera i köket så vet jag inte vad som kan göra det.. Med flera burkar nutella i skafferiet började jag pyssla i köket. Efter några timmar så var experimentet klart, och resultatet blev något som jag har valt att kalla Nutellagömmor. Nutellagömmor är kladdkakemuffins som formas likt små skålar som fylls med nutella och toppas med nötcreme - och nutellafrostning. 
 
 
Är detta något som lockar så kommer receptet här...
 
Det här behöver du:
 
Kladdkakeskålarna
100 g smör
2½ dl strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
 
1-2 dl nutella
 
Frostning/smörkräm
120 g smör
100 nötcreme med smak av mjölkchoklad
1 msk florsocker
2-3 msk nutella
 
Såhär gör du:
Kladdkakeskålarna
Smällt smöret, ta plattan från värmen och blanda ner ägg och socker och blanda väl. Rör sedan ner övriga ingredienser förutom nutellan. Smörj en minimuffinsplåt noggrant och rikligt med rumsvarmt smör. Häll kladdkakesmeten i formarna och grädda i mitten av ugnen, i 175 grader i ca 10-12 minuter (medan de är i ugnen kan du påbörja smörkrämen, se beskrivning lite ner..). Låt svalna lite grann. Gör håll genom att pressa ner ett lagom stort föremål försiktigt, man tager vad man haver sägs det, och det bästa jag kunde finna var handtaget på en skruvmejsel. 
 
 
Fyll sedan hålen med nutella. 
 
 
Frostning/smörkräm
Vispa rumsvarmt smör till en jämn konsistens, vispa även ner nötcremen. Tillsätt sedan florsocker och nutella och vispa till en jämn massa. Spritsa ut frostiningen/smörkrämen först när muffinsen har svalnat helt och de är ute ut formarna. Använd fantasin och spritsa så som du tycker är fint! 
 
 
Strö över lite mysigt strössel och ät o njut! (varning för sockerchock...)
Maja
 
 
 

Kommentera här: