Glass med smak av Romerska bågar!

Kan vi nu en gång för alla slå hål på myten om att det är jobbigt och svårt att göra hemmagjord glass? Ja, det kan göras hur jobbigt o svårt som helst men det finns ingen som helst anledning och göra det så svårt. Med några få ingredienser kan man få en hur krämig och god glass som helst! Här har ni en goding till glass som jag experimenterade fram i köket i helgen: 
 
Glass med smak av romerska bågar! 
Det här behöver du:
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
 
Dessa två ingredienser är grunden i receptet! Ingredienser nedan är smaksättningen som jag använde i Lördags, och här kan du experimentera hej vilt! 
 
1 apelsin
1 ask romerska bågar (ca 200 g)
 
Såhär gör du:
Vispa grädden fast men inte allt för hård. Blanda ner kondenserad mjölk (den behöver inte kokas eller så!). Rör om tills allt är blandat! Smaksätt glassen med saftet och skalet från en apelsin (smaka efter hand så det inte blir för stark apelsinsmak) och hackad romerska bågar-choklad. Häll upp smeten i en avlång brödform och frys i minst 6 timmar innan servering!
 
Lätt som en plätt, eller hur!? Inga maskiner, inte massa moment, bara enkla ingredienser och riktigt god glass - som det ska vara! 
 
 
 
Sådärja! Hem o gör en stor laddning glass, det är ju alltid bra o ha i frysen! 
 
Maja

Kommentera här: