Semlerulltårta

Nu är det dags för mig att göra ett bidrag till semlehysterin! Jag har nämligen pysslat ihop en Semlerulltårta!
 
Så här gör du:
 
3 ägg
1,5 dl socker
1 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
ca 2 tsk kardemumma
0,5-1 tsk vaniljsocker
 
ca 200 g mandelmassa
ca 1,5 -2 dl mjölk
ca 2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde + 1 tsk vaniljsocker
 
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker i en separat bunke och blanda ner det i äggsmeten. Blanda ner mjölken. Smaka av om du har tillräckligt med kardemumma (jag gillar mycket kardemumma, men det gör ju inte alla). Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och smörj pappret lite grann med något matfett. Sprid ut smeten på plåten och grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter (håll koll så den inte bräns). Ta ut den och låt svalna något.
 
Vispa grädden med 1 tsk vaniljsocker. Blanda mandelmassan med mjölken och vaniljsockret tills det blir en jämn smet (smaka och känn efter så att det är en bra balans mellan mjölk och mandelmassan) .
 
Lägg ett bakplåtspapper på en bricka och strö över socker och malen kardemumma. Vänd upp och ner kakan på det sockrade bakplåtspapper och dra försiktigt av det andra bakplåtspappret. Fördela mandelmass-smeten på kakan och sedan även den vispade grädden. Rulla i hop kakan och låt den ligga svalt.
 
 
Skär upp och njut! Enkelt att fixa när det akuta semlesuget bara dyker upp! 
 
Testa och säg vad ni tycker! 
 
Maja

Kommentarer:

1 Emma:

skriven

Wow vilka fina bilder på allt du bakar Maja!! Underbart gott ser allt ut!:) har du sett att jag taggat dig på FB- söka till Sveriges hemmabagare;) hihi!

Kommentera här: