Go nuts! - Majas söta nötknappar

Jajamen! Som rubriken antyder så är det hasselnötterna som är huvudrollsinnehavare i köket i dag. Jag bakar nämligen små söta nötkakor!
 
Receptet är så barnsligt enkel och går så snabbt att slänga ihop. Är ni redo? Här kommer det:
 
Majas söta nötknappar
 
Det här behöver du:
 
100 g hasselnötter
4 st färska dadlar
2 tsk potatismjöl
1 ägg
Hela hasselnötter till garnering
Små chokladknappar (Valfritt)
 
Mixa/mal hasselnötterna tills det i stort sett är i mjölkonstistens och mixa sönder dadlarna (i olika omgångar). Vispa äggen lite lätt och blanda ner nötmjölet, potatismjölet och dadlarna. Mosa samman allt (lättast att använda händerna) till en jämn massa. Forma till 16 st små bollar som du lägger på en bakplåtspappersklädd plåt. Tryck i en hel hasselnöt i varje kaka och grädda i mitten av ugnen i ca 8 min på 200 grader. 
 
Valfritt!
När kakorna är klara (men medan de fortfarande är varma) kan du lägga en liten chokladknapp på varje kaka (mitt på nöten) och sätta in i ugnen bara några sekunder (stäng av ugnen när du sätter in dem, så de bara får eftervärme). Ta ut dem när du ser att chokladen har smällt och täcker den lilla hasselnöten på kakan. Klart! Mumsfillibabba! Nu ska här fikas!
 
Så här ser de ut när de är nygräddade och smarriga!
 
 
 
 
                                  
 
Har alltid ett paket färska dadlar i kylen! Så roligt att baka med! Ett litet tips!
/Maja
 
 
 
 
 

Kommentera här: