Syrliga mini-cupcakes

Jaha! Då var Citron-Maja i farten igen.. Kan inte hjälpa det! Citron är en klar favorit i bakverk och kakor!
I dag ska jag visa er mitt nya citron-recept, nämligen citroncupcakes!
 

Muffinsen:
 
1,75 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,25 tsk bikarbonat
lite mindre än 0,5 dl florsocker
60 g mjukt smör (rumsvarmt, inte smält)
0,5 dl socker
1 ägg
0,5 dl filmjöl
lemoncurd
 
frostingen:
 
40 g mjukt smör
3,5 dl florsocker
0,75 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
60 g creme cheese
 
Börja med att blanda alla torra ingredienser (förutom sockret) till muffinsen i en skål. Vispa smöret mjukt och tilsätt sockret, vispa fluffigt. Tillsätt sedan ägget och till sist rör ner filmjölken. Vänd sedan ner mjölblandningen, blanda väl. Sätt ut 16 minimuffinsformar i en muffinsplåt eller på en vanilj plåt. Fyll varje form till 1/4, lägg en liten klick lemocurd (ca 1 tsk) och fyll sedan upp till 3/4. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter på 225 grader. De är klara när de är lite lätt gyllenbruna.
 
Medan muffinsen svalnar så börja med frostningen. Vispa allt utom creme cheesen till en jämn kräm. Tillsätt sedan creeme cheese. Låt stå svalt tills muffinsen har svalnat och är redo att pyntas! 
 
 
Spritsa frostingen på muffinsen och dekorera fritt. Stössel, riven choklad... 
 
Mina fick i all sin hast en liten blomma på toppen! Inte de vackraste kreationer jag har gjort, men väldigt goda! 
 
/Maja
 
 
 

Kommentera här: