0 Läs mer >>
Glad alla hjärtans dag! Jag älskar ju min man, och jag älskar frukost så då är väl ändå en mumsig frukost tillsammans med min man bästa sättet att fira denna kärlekens dag! Förutom bananpannkakor, nutella, grädde och jordgubbar (=världens bästa kombo!) så har vi en nykomling på frukostbordet, nämligen Ägg -och baconmuffins! Har ni inte testat detta fantastiska påhitt ännu, så är det god tid! Det är ju både enkelt och supergott! Här har ni receptet på hur jag gör det:
 
Det här behöver du (till 2 pers):
1 paket bacon
4 ägg
2-3 skivor rostbröd
1 skiva cheddarost (sådan inplastad ost som brukar användas till hamburgare)
Salt och peppar
 
 
Såhär gör du: 
Linda kanterna i enn muffinsplåt med 1-2 skivor bacon/ muffinshåla. Stansa ut cirklar med bröd som passar botten på muffinsformarna och lägg ner dessa i formarna. Dela en cheddarost i fyra delar, lägg en bit cheddar på varje brödbit. Knäck i ett ägg till varje varje baconklädd håla. Salta och peppra. Tillaga i ugnen i 200 grader i ca 10-15 min. 
 
KLART! Lätt som en plätt, eller hur? 
 
 
 
(Okej, den sista bilden ser ju inte så aptitlig ut.. den gör inte smaken rättvisa om man säger så, men ville visa hur konsistensen på äggen blir.) 
 
Helt fantastiskt gott! Se så, ta o testa detta nu!
 
Maja
 
 

Frukostmuffins!

0 Läs mer >>
Happy worldnutelladay kära vänner! Om inte denna dagen får en att vilja experimentera i köket så vet jag inte vad som kan göra det.. Med flera burkar nutella i skafferiet började jag pyssla i köket. Efter några timmar så var experimentet klart, och resultatet blev något som jag har valt att kalla Nutellagömmor. Nutellagömmor är kladdkakemuffins som formas likt små skålar som fylls med nutella och toppas med nötcreme - och nutellafrostning. 
 
 
Är detta något som lockar så kommer receptet här...
 
Det här behöver du:
 
Kladdkakeskålarna
100 g smör
2½ dl strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
 
1-2 dl nutella
 
Frostning/smörkräm
120 g smör
100 nötcreme med smak av mjölkchoklad
1 msk florsocker
2-3 msk nutella
 
Såhär gör du:
Kladdkakeskålarna
Smällt smöret, ta plattan från värmen och blanda ner ägg och socker och blanda väl. Rör sedan ner övriga ingredienser förutom nutellan. Smörj en minimuffinsplåt noggrant och rikligt med rumsvarmt smör. Häll kladdkakesmeten i formarna och grädda i mitten av ugnen, i 175 grader i ca 10-12 minuter (medan de är i ugnen kan du påbörja smörkrämen, se beskrivning lite ner..). Låt svalna lite grann. Gör håll genom att pressa ner ett lagom stort föremål försiktigt, man tager vad man haver sägs det, och det bästa jag kunde finna var handtaget på en skruvmejsel. 
 
 
Fyll sedan hålen med nutella. 
 
 
Frostning/smörkräm
Vispa rumsvarmt smör till en jämn konsistens, vispa även ner nötcremen. Tillsätt sedan florsocker och nutella och vispa till en jämn massa. Spritsa ut frostiningen/smörkrämen först när muffinsen har svalnat helt och de är ute ut formarna. Använd fantasin och spritsa så som du tycker är fint! 
 
 
Strö över lite mysigt strössel och ät o njut! (varning för sockerchock...)
Maja
 
 
 

Nutellagömmor

0 Läs mer >>
Kan vi nu en gång för alla slå hål på myten om att det är jobbigt och svårt att göra hemmagjord glass? Ja, det kan göras hur jobbigt o svårt som helst men det finns ingen som helst anledning och göra det så svårt. Med några få ingredienser kan man få en hur krämig och god glass som helst! Här har ni en goding till glass som jag experimenterade fram i köket i helgen: 
 
Glass med smak av romerska bågar! 
Det här behöver du:
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
 
Dessa två ingredienser är grunden i receptet! Ingredienser nedan är smaksättningen som jag använde i Lördags, och här kan du experimentera hej vilt! 
 
1 apelsin
1 ask romerska bågar (ca 200 g)
 
Såhär gör du:
Vispa grädden fast men inte allt för hård. Blanda ner kondenserad mjölk (den behöver inte kokas eller så!). Rör om tills allt är blandat! Smaksätt glassen med saftet och skalet från en apelsin (smaka efter hand så det inte blir för stark apelsinsmak) och hackad romerska bågar-choklad. Häll upp smeten i en avlång brödform och frys i minst 6 timmar innan servering!
 
Lätt som en plätt, eller hur!? Inga maskiner, inte massa moment, bara enkla ingredienser och riktigt god glass - som det ska vara! 
 
 
 
Sådärja! Hem o gör en stor laddning glass, det är ju alltid bra o ha i frysen! 
 
Maja

Glass med smak av Rom...