0 Läs mer >>
Vem kan få nog av pannkakor? De är ju perfekta som frukost, lunch, middag och mellis. Alla tider på dygnet så är pannkakor perfekt mat! I dag gjorde jag glutenfria pannkakor. Mest för utmaningens skull om jag ska vara ärlig! Det är liksom så mycket roligare att baka när man inte får använda gluten - som ett mysterium som ska lösas med hjälp av olika medel! Dessutom mår ju faktisk kroppen bra av lite lite glutenfritt då o då.
 
Så här har ni receptet på dagens lösta mysterium. O får jag säga det själv, så är detta lika gott om inte ännu godare än vanliga pannkakor! De var lättare o steka med på något sätt!
 
Jaja, nog promotat, här har ni receptet: 
(ca 8-9 stora pannkakor)
2,5 dl rismjöl (finns i vanilg matbutik, kostar inte alls samma förmögenhet som t. ex mandelmjöl kan kosta..) 
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 dl mjölk
2 dl vatten
4 ägg
ev. sötning (eftersom jag ville ha söta pannkakor så tog jag lite kokossocker och lite honung)
Kokosolja att steka i (eller annat matfett)
 
Blanda de torra ingredienserna, vispa sedan ner lite vätska i taget till smeten är jämn o fin. Vispa sedan ner äggen. Tillsätt ev. sötning. Hetta upp din panna, i med en klick olja/smör och börja steka pannkakor! 
 
Jag gjorde en dubbel sats, rullade alla och la i en matlåda. Perfekt att ha i kylen när tiden inte räcker till! 
 
 
Så i dag - blir det pannkakslunch för min del! Med grädde o sylt! 
 

 
ALLA DAGAR ÄR PANNKAKSDAGAR! <3
 
Maja

Glutenfria pannkakor!

1 Läs mer >>

Jag har aldrig varit särskillt förtjust i biskvier om jag ska vara ärligt. Tycker det blir för mycket på något sätt. Men för min biskviälskade sambos skull så tog jag mig an o baka dessa små kondiskakor. Men gjorde en liten annan variant - nämligen daimbiskvier. O hör o häpna, genom att lägga till godis i dessa kakor så blev de suveräna! 

Receptet hittade jag på Jennys matblogg - som har fantastiska recept! 


Det här behöver ni (20 st)
Till bottnarna:
200 g mandelmassa
0,5 dl socker
1 äggvita (spara äggulan)

Till smörkrämen:
150 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
1,5 dubbeldaim

Till chokladdopp:
150 g mjölkchoklad
0,5 dubbeldaim

Så här gör du:

(passa på att mäta upp smöret till krämen och låt det ligga i rumstemperatur, medan du gör bottnarna)
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och blanda samman med ägg och socker. Spritsa/klicka ut 20 stycken "kluttar" med mandelmassablandning på ett bakplåtspappersklädd plåt. Platta till dem något och grädda i  mitten av ugnen i 10-20 min tills de är på gränsen till gyllenbruna (håll koll!). Ta ut och låt svalna.

Till krämen: Vispa rumsvarmt smör, florsocker, äggula och vaniljssocker till en jämn blandning. Hacka daimen och vänd ner den i smörblandningen. Vänd bottnarna upp o ner och smeta på smörkrämen med hjälp av en tesked. Ställ i kylen i ca en timme. 

Smält mjölkchokladen i vatten bad och ta från värmen. Doppa alla kakor i chokladen. Garnera med hackad daim. Förvara i kyl/frys. 

Så fantastisk goda! 

Baka dem så är ni rara! Ni bara måste smaka!

Maja

Daimbiskvier