Smidiga syltrutor!

Vill så gärna dela med mig av en perfekt kaka som är lätt att göra, lätt att frysa och lätt att tina när man får oväntat besök! Nämligen smidiga (och snygga) syltrutor! 
 
Receptet jag har utgått från är detta: http://www.baka.se/recept/hallonsucceer
I övrigt kan jag bara passa på och rekomendera baka.se. En härlig mötesplats för oss som älskar att baka. Där kan man inspireras, hitta recept och skriva in sina egna! Fint forum!
 
Så här gör ni syltrutorna:
 
265 g smör
2 hg socker
4 hg vetemjöl
1 ägg
1 krm vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
200 g hallonsylt + 200 g jordgubbssylt (välj den sylt du tycker mest om!)
 
Blanda alla ingredienser, förutom sylten, till en fin och smidig deg. Lägg en bit plastfolie över och ställ in i kylen i ca 30 min. Ta ut degen ur kylen och skär bort ungefär 1/3 som du lägger till sidan. Resten av degen kavlar du ut på ett bakplåtspapper till en ungefär 5 mm tjock rektangel. Bre på ditt val av sylt. Ta fram den undanlagda degbiten, kavla den platt och tunn och skär tunna remsor. Lägg remsorna omlott på kakan så det blir ett fint rutmönster. 
 
 
 
Såhär blev mitt rutmönster, fick lite deg över så gjorde smår fyrkanter att lägga i rutorna. Men det finns inget rätt eller fel. Gör ett mönster som du gillar!
 
Grädda i mitten av ugnen på 225 grader, i ca 25 minuter. Degen på toppen ska ha fått lite gyllene färg. Låt svalna någon och skär sedan upp kakan till rutor i den storlek du önskar medan kakan fortfarnde är ljummen.
 
 
 
De bitar som du inte äter upp på en gång kan du enkelt frysa in och ta fram när du är sugen! De tinar på ett kick!
Pudra lite florsocker över och servera på en fint fat!
 
Supersmidiga, superfina och supergoda! Testa!
 
/Maja
 

Kommentera här: