Påskdessert!

Gla påsk på er! Har ni det stressigt i påsk och vill göra en liten, god, hyfsat simpel o lättfixad dessert att duka fram efter påskmiddagen? Då föreslår jag Fyllda kinderägg
 
Du behöver:
Så många kinderägg som portioner, (detta receptet är för 4 st).
4 st passionsfrukter
1/2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
Mjölkchoklad (ca 50-75 g)
 
Så här gör du:

Gröp ur passionfrukterna och lägg innehållet i en kastrull, häll i sockret. Koka upp på svag värme och sjud till sockret har smält helt. Tag av från plattan och låt svalna i kylskåp. Vispa grädden ganska hård, vänd ner (med slickepott eller slev, inte visp!) passionfruktsblandningen och rör om. Moussen är klar! Förvara i kyl medan du trixar med kinderäggen. Skala kinderäggen och försök försiktigt skära/bända upp kinderäggen där själva skarven är. Plocka ut leksakerna. Fyll 4 st halvor med passionfruktsmousse (alltså hälften), och låt resten förbli tomma. Smält mjölkchokladen över vattenbad. Nu till det lite trixiga: Doppa de tomma halvorna (alltså själva skarven)  i choklad och "klistra fast" med en halva som innehåller mousse. Gör likadant med alla ägghalvor. Lägg de ihopklistrade äggen i kylen en stund. Ta sedan den smälta choklad som är kvar och klicka ut/ sptritsa 4 st 5-kronors-stora "runda" pölar på bakplåtspapper (förslagsvis på en bricka). Ta fram äggen och ställ dem i en varsin pöl, in i kylen igen. Dekorera på valfritt sätt, jag använde smält vit choklad, och servera!!
 
 
 
 
Sen när gästerna knäcker ägget så får de ingen leksak, men de får en mumsig överraskning! Jag använde leksakerna till en rolig dukning! Alltid lika roligt att montera kinderäggsleksaker! 
 
Hoppas det smakar! 
 
Maja
 

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Har hört så mycket supergott om denna dessert!

Kommentera här: