Chiapudding!

Vet du om att du är stressig på morgonen men ändå vill njuta av en god o näringsrik frukost? Jag måste ju bara, som väldigt många andra, lyfta fram och rekomendera över-natten- Chiapuddingen!
 
Men! Ett väldigt vanligt misstag man gör när man ser alla lockande bilder på fina chiapuddingar är att tro att puddingen av sig själv bara ska smaka ljuvligt av sig själv. Men icke sa nicke! Chiafrönen ger konsistens och väldigt bra näring men när det kommer till smaken får vi ge lite hjälp på vägen! Och där finns det oändligt med variationer!
 
Såhär ser mitt grundrecept ut (1 portion):
 
1,5 dl havremjölk 
1 msk havregryn
2 msk chiafrön
 
Blanda i hop alla ingredienser och låt stå över natten i kylen så har du en mumsig morgonpudding som väntar på dig när väckarklockan ringer! 
 
Men som sagt! I med mer smak (detta blandar du ner innan kylning)! Jag har bl.a testat ha i citronarom och vaniljarom (inte samtidigt). Extra mumsigt blir det med lite sötning (av t. ex agaresirap, honung, strösocker). Det är säkert gott med äpple-och kanelsmak, passionfrukt m. fl! Bara testa på! 
 
 
 
Och! Glöm inte toppingen. När du på morgonen tar fram din fina pudding så kan du även toppa med massa smak! Här ovan ser ni min frukost för ett tag sen. En chiapudding smaksatt med vaniljarom och sötad med agarvesirap med mosade jordgubbar och kokoschips som topping!
 
Lätt som en plätt och så himla gott!
 
/Maja

Kommentera här: